Prosjekt Luftputebåt (2012/2013)

Luftputebåten Askeladden 3000 på Badekarpadlingen 2013

Luftputebåten Askeladden 3000 på Badekarpadlingen 2013

 
 

Du kan finne flere bilder og videoer av prosjekter under Mediagalleri.

 

Luftputebåten Askeladden 3000

 

Våren 2012 ble alle Smøregutter invitert til å bli med på et prosjekt startet av Verksmesterne på Fader Herons Verksted (FHV), Smørekoppens eget fritidsverksted. Prosjektet var å lage en egen luftputebåt. Mange møtte opp, men et halvt år senere var det kun en håndfull interesserte igjen.

 

Etter hvert ble det funnet gamle bilder fra de tidligere prosjektene på verkstedet, og den gamle komitéen ble gjenoppdaget etter mange år i glemmeboken. Det ble da foreslått å gjenopprette komitéen for å få en ny start på prosjektet. Smørekoppen Engineering var nå offisielt en komité Smørekoppen igjen og dermed var interessen tilbake!

 

Prosjektet gikk sin gang i løpet av det neste året. Oppdriftsystemet kom etter hvert under kontroll og ble målt til å ha en løfteevne på minst 600 kg og ble drevet av en snøscootermotor. Videre ble det designet og produsert en egen propell i aluminium i samarbeid med Institutt for Produksjons- og Kvalitetsteknikk. Denne propellen ble drevet av en gammel motorsykkelmotor.

 

Arbeidet intensiverte seg etter sommeren, og etter en delvis vellykket test på strand ved Øysand utenfor Trondeim kunne den ferdige luftputebåten endelig vises frem i full offentlighet på Badekarpadlingen 2013.

 

Trykk her for å se Adresseavisens reportasje om prosjektet